pondelok 30. mája 2011

Efektívne využitie priestoru pod schodami

Povzdychnete si občas pri prechode svojim domom nad nevyužitým priestorom pod schodiskom, kde sa buď len usadzuje prach a alebo sa tu hromadia nepotrebné veci? Potom je ideálny čas na zmenu, ktorá premení nepraktické miesto pod schodmi práve v to, čo vám v dome chýba.

Skladisko pod schodiskom
Pretvoriť miesto pod schodmi do podoby skladiska je asi najčastejší spôsob jeho využitia, pretože zvyčajne nie je problém pod schodmi vstavať skrinky, poličky alebo šuplíky. Vedľa účelového užívania tohto priestoru na skladovanie vecí alebo odevov ho skúste aj vyšperkovať nejakou tou dekoráciou. Vizuálne pekne pôsobí, keď na poličku pod schodiskom vystavíte treba dekoratívne vázu s kvetinou. Zlým ťahom pri prerábaní nevyužitého miesta pod schodmi nie je ani zriadenie menšie domáce knižnice. Ak sú však schody do poschodia v tesnej blízkosti vchodových dverí, možno do priestoru pod schodiskom umiestniť aj rôzne vešiaky či botník.

Pod schodisko sa vojde pracovňa aj študovňa
Okolie schodiska býva obvykle pomerne frekventovaným miestom v dome. Keď ale nie je zvyš a potrebujete si niekde vytvoriť kút, kde budete môcť pracovať alebo študovať, priestor pod schodmi nemusí byť zlá voľba. K zariadeniu také príležitostné minipracovny vám postačí menší stolík pod počítač, vhodná pracovná stolička, aby sa vám u práce pohodlne sedelo a môžete si sem opäť nainštalovať niekoľko poličiek pre knižky a pár šuplíkov pre kancelárske propriety.

Obývací priestor, detský kútik alebo bar pod schodmi
Ak máte úložných priestorov vo svojom dome až dosť, potom Využite miesto pod schodisko iným spôsobom. Pokojne si trúfnete a vytvorte si tu príjemné odpočívadlo. Umiestnite pod schodmi pár pohodlných kresielok, elegantnú pohovku a menšie stolík, u ktorého si môžete užiť šálku kávy a pritom mať stále prehľad o tom, čo sa v dome deje. Ak máte malé deti, vytvorte im z nepoužívaného priestoru pod schodmi zákutia s hračkami, určite si ich zamilujú. Pre dospelých osadenstvo domu môže byť dobrou alternatívou domáci bar, ktorý celkom iste ocenia aj vaše návštevy.

Šetríme priestor
V menšom domčeku, kde si nemôžete dopriať toľko luxusu a pod schodisko umiestniť napríklad krb, možno tento priestor využiť aj podstatne funkčnějším spôsobom. Bojujete Ak doma s každým centimetrom, schodiskový výklenok pokojne Pretvorte v miniatúrnej spálni. Optimálnym riešením pre skutočne obmedzenú rozlohu domu je aj menšia kúpeľňa alebo toaleta umiestnená pod schodmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára